514318 - Eerste algemene begraafplaats
Tolsteeg B 3243
Bij Gansstraat 167, 3582 EG te Utrecht

Omschrijving

In eclectische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 50), blijkens inscripties ter nagedachtenis van ds. A. des Amorie van der Hoeven, uitgevoerd in hardsteen met toepassing traptreden, rechte basementen, profiellijsten, vlakke frontons en acroteria en een aan vier zijden geprofileerde obelisk met vierpas motief. Tekst voorzijde: "Ter nagedachtenis van Abraham des Amorie van der Hoeven". Tekst aan noordzijde: " geboren 22 february (1798) te Rotterdam"- Tekst aan achterzijde:" Hoogleraar in de godgeleerdheid aan het seminarium der Remonstranen". Tekst aan zuidzijde:" Overleden 29 juli 1855 nabij Arnhem".

Waardering

19e-eeuws grafmonument van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als karakteristiek voorbeeld van grafkunst, tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats 'Soestbergen'.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafmonument