514318 - Eerste algemene begraafplaats
Tolsteeg B 3243
Bij Gansstraat 167, 3582 EG te Utrecht

Omschrijving

GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 53H) bestaande uit liggende steen en staand element in de vorm van een tempeltje, beide van hardsteen, stenen banden om de liggende steen. Op de liggende steen de tekst: " Mr. J.D. D'Aulnis de Bourouil oud hoogleraar/ 9 april 1850 / (symbool kruis) 5 september 1930" en " E.W.M. D`Aulnis de Bourouil - Twiss/ 16 september 1853 / (symbool kruis) 6 november 1934". Onderaan de steen in opgelegde letters "D'Aulnis de Bourouil" . Het tempeltje staat op een sokkel met twee eenvoudige rechte zuilen, gestileerde kapitelen en een strak uitgevoerd hoofdgestel.

Waardering

20e-eeuws grafmonument in strakke, sobere vormgeving van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als karakteristiek voorbeeld van grafkunst, tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats Soestbergen.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafmonument