514318 - Eerste algemene begraafplaats
Tolsteeg B 3243
Bij Gansstraat 167, 3582 EG te Utrecht

Omschrijving

Eenvoudig GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 44) uit 1865, bestaande uit marmeren kruis met krans op rechte sokkel en rechte voet. Aan de voet van het kruis ingegraveerd "Mary" , in de sokkel de data gegraveerd en in de voet een bijbeltekst.

Waardering

Eenvoudig grafmonument van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als karakteristiek voorbeeld van grafkunst. Tevens vanwege de funerair-historische waarde als voorbeeld van karakteristieke 19e-eeuwse begrafenisgebruiken en als onderdeel van de begraafplaats 'Soestbergen'.