514318 - Eerste algemene begraafplaats
Tolsteeg B 3243
Bij Gansstraat 167, 3582 EG te Utrecht

Omschrijving

GRAFMONUMENT (vak 12, grafnr 125) bestaande uit een liggende zerk met licht hellende dekplaat die aansluit op een rechtopstaand gedeelte tegen de korte zijde. Dit eindstuk met afgeronde hoeken is bovenop voorzien van een soort kussen waaronder boven een bronzen medaillon een tekst, "Er trennt und er vereint". Het medaillon met vrouwenkop in profiel.

Liggende steen met tekst uitgevoerd in verheven letter:" Vrouwe Hendrika Lens-de Groot / geb. te Utrecht 5 jan. 1861 / gest. te Curacao 1 oct. 1908. Maurits Johannes Lens/ geb. te Paramaribo 17 juli 1891/ gest. te Utrecht 9 april 1898. Sofia Adriana Lens/ geb. te Curacao 10 oct. 1896/ gest. aldaar 20 oct. 1896.

Waardering

19e eeuws grafmonument van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als voorbeeld van grafkunst met bijzondere vormgeving. Tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats 'Soestbergen'.