514318 - Eerste algemene begraafplaats
Tolsteeg B 3243
Bij Gansstraat 167, 3582 EG te Utrecht

Omschrijving

Eenvoudig GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 35) voor Nicolaas Beets, schrijver/dichter, overleden 13 maart 1903, bestaande uit twee liggende stenen met op beide stenen een metalen boeket met ondermeer papavers, palmtak, eikenblad en eikels. Voorts op de eerste steen in verheven schrift: "God is mijn licht" en op tweede steen in verheven letters "Salus. Mea. Christus"

Waardering

Grafmonument van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als herinnering aan de schrijver/dichter Nicolaas Beets. Tevens vanwege de kunsthistorische waarde als voorbeeld van karakteristieke grafkunst en vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats 'Soestbergen'.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Graf Algemene begraafplaats