514393 - St. Barbara-begraafplaats
Abstede C 6610
Bij Prinsesselaan 2, 3583 GZ te Utrecht

Omschrijving

GRAFMONUMENT (complexonderdeel 9) bestaande uit hardstenen liggende steen met groot kruis en tekst: Mijne vrienden en mijne nabestaanden/ komen op mij toetreden/ en blijven staan./ david ps:37/ mijn jezus barmhartigheid. Staande steen met in gestileerde driepasvormige nis een staande, treurende Maria, met krans in de linkerhand en rechterhand op het hart. Aan weerszijden twee motieven met harten: gebroken hart en dubbel hart. Tekst: Hier rusten GIJSBERTUS ADRIANUS VAN ROSSUM/ geb 20 mei 1871/ overl 27 augustus 1922/ ELISABETH EVERENTIA MARIA VAN ROSSUM - VAN DER HORST / geb 29 mei 1873/ overl 23 mei 1944.

Waardering

Grafmonument van familie Van Rossum van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als voorbeeld van grafkunst. Tevens vanwege de cultuur-historische waarde als onderdeel van de R.K. begraafplaats St. Barbara.