514393 - St. Barbara-begraafplaats
Abstede C 6610
Bij Prinsesselaan 2, 3583 GZ te Utrecht

Omschrijving

Met medewerking van A. Tepe in 1875 ontworpen eenvoudige, symmetrische AANLEG (complexonderdeel 1) van de begraafplaats St Barbara, met bijbehorende vak-indeling, beplanting en lanenstelsel. De aanleg bestaat uit een rechtlijnig padenstelsel, omzoomd door beukenhagen en linden. De graftekens zijn verdeeld over de diverse perken, waarbij er speciale perken zijn voor kinderen, armen en diverse andere groepen. Aan de kop van de lanen liggen de diverse gebouwen, waarbij romdom de kerk de graven van de bisschoppen gesitueerd zijn.

Waardering

Begraafplaatsaanleg met bijbehorend padenstelsel, beplanting en vak-indeling van algemeen belang vanwege de cultuur-historische waarde als onderdeel van de R.K. begraafplaats St Barbara.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Begraafplaats Katholieke begraafplaats