514393 - St. Barbara-begraafplaats
Abstede C 6610
Bij Prinsesselaan 2, 3583 GZ te Utrecht

Omschrijving

GRAFMONUMENT (complexonderdeel 10) bestaande uit hardstenen staande en liggende steen. Staand gestileerd groot kruis met centraal uitgehakt in reliëf het lam Gods met banier en aan weerszijden in relief twee engelen met palmtakken. De liggende steen heeft de tekst: LOUIS JOHANNES JOSEPH VAN DER HOORN/ GEB .../ OVERL ...1932, en: ANTHONIA HELENA VAN DER HOORN - BROEKMAN/ GEB 9.5.1876/ OVERL 17.8.1932.

Waardering

Grafmonument van Van der Hoorn van algemeen belang vanwege de architectonische waarde als voorbeeld van een graf met Art-Deco invloeden. Tevens vanwege de cultuur-historische waarde als onderdeel van de R.K. begraafplaats St Barbara.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Cenotaaf Katholieke begraafplaats