Abstede D 3503
Abstede D 5898
Frans Halsstraat 24 B, 3583 BR te Utrecht
Frans Halsstraat 26 bis, 3583 BR te Utrecht
Frans Halsstraat 30 bis, 3583 BR te Utrecht
Frans Halsstraat 32 bis, 3583 BR te Utrecht

Inleiding

WOONBLOK, in 1922 naar ontwerp van architecten W.A. Maas en L. Zonneveldt gebouwd in Amsterdamse Schoolstijl.

Omschrijving

Woonblok van vijf woningen op min of meer rechthoekige plattegrond met deels twee en drie bouwlagen onder plat dak met schilden aan de zijvleugels, gedekt met blauw verglaasde pan. Tien traveeën brede gevel opgetrokken in rode baksteen met dominerend vier traveeën breed middendeel en derde bouwlaag met torenachtige beëindiging. Ter weerszijden van het middendeel, drie traveeëen brede delen met onregelmatige daklijn met steilopgaande met pannen gedekte schilden.

Deuren twee aan twee gekoppeld, bovenlichten met horizontale roedeverdeling. Houten vensters met horizontale en driehoekige roedeverdeling, onder de rondgemetselde delen schildvormige ramen. In de zijdelen dakkapellen met een getrapte opbouw.

Waardering

Woningcomplex van vijf woningen van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als gaaf en representatief voorbeeld van Amsterdamse Schoolstijl met redelijk gaaf bewaard interieur en als onderdeel van het oeuvre van Maas en Zonneveldt.

Maas, W.A. ; Stad Utrecht