514446 - Joodse begraafplaats
Utrecht H 619
Bij Zandpad 2, 3552 TJ te Utrecht

Omschrijving

BAARHUISJE gelegen in de rooilijn aan de rechterzijde van het poortgebouw, hiermee verbonden door een muur. Pand op rechthoekige plattegrond, van één bouwlaag onder zadeldak tussen tuitgevel met nok loodrecht op de straat. Geheel in baksteen opgetrokken pand, met blinde gevel aan de straatzijde. Linker zijgevel met dubbel venster, deur in rondboogvormige ingang.

Waardering

Baarhuisje van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde wegens de funerair-historische ontwikkeling binnen de Joodse gemeenschap; wegens de herinnering aan de vooroorlogsde Joodse gemeente in Utrecht; van belang in relatie met de overige complexonderdelen.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Baarhuisje Joodse begraafplaats

Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Particuliere begraafplaats