514446 - Joodse begraafplaats
Utrecht H 619
Bij Zandpad 2, 3552 TJ te Utrecht

Omschrijving

Eenvoudige rechthoekige AANLEG met staande GRAFSTENEN in evenwijdige rijen in perken aan weerszijden van het middenpad. De oudere perken zijn gesitueerd in de zuidoosthoek. De hardstenen graftekens hebben een sobere uitvoering, enkele met decoraties onder meer in de vorm van zuilen.

In de, de straatzijde afsluitende MUUR zijn het poortgebouw en het lijkenhuisje opgenomen.

Waardering

Aanleg met grafstenen en de straatzijde afsluitende muur van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde wegens de funerair-historische en genealogische waarde van de graftekens; wegens de herinnering aan de vooroorlogse Joodse gemeenschap in Utrecht en de architectonische kwaliteit.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Baarhuisje Israëlitische begraafplaats

Nijland, A. ; Stad Utrecht