Catharijne D 8844
Sterrenhof 10, 3511 EV te Utrecht
Sterrenhof 12, 3511 EV te Utrecht
Sterrenhof 11, 3511 EV te Utrecht
Sterrenbos 83, 3511 ET te Utrecht
Sterrenhof 13, 3511 EV te Utrecht

Omschrijving

WOONBLOK B met vijf woningen, aan de westelijke zijde van het Sterrehof gelegen, loodrecht op het Sterrenbos gesitueerd. Het bouwblok heeft twee bouwlagen en een zadeldak loodrecht op het Sterrenbos. De topgevel aan het Sterrenbos is drie traveeën breed. De middentravee is witgepleisterd en wordt beëindigd door een kroonlijst. Deze korte topgevel heeft classicistische pleisterdecoratie. De vensters naast de middentravee in beide bouwlagen zijn gekoppelde getoogde vensters. Ook in de gepleisterde middenrisaliet zijn vensters geplaatst, het zoldervenster met een rondboogvormige beëindiging. In de langsgevel bevinden zich de ingangen in gepleisterde risalerende traveeën. Hierboven is een venster dan wel een blindnis geplaatst. De risalieten worden beeïndigd met een dakkapel met rondboogvormige beëindiging. De vensters in de ongepleisterde traveeën hebben getoogde strekken. Op de hoeken van het bouwblok zijn gepleisterde pilasters geplaatst.

Waardering

WOONBLOK van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als goed en redelijk gaaf voorbeeld van hofjesbouw in een eclectische stijl met invloeden van het classicisme. Van cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het complex Sterrehof.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Sociale zorg, liefdadigheid Hofje