Utrecht L 170
Biltsestraatweg 78, 3573 PS te Utrecht

Inleiding

Houten WOONHUIS gebouwd rond 1860 en gelegen binnen de voormalige Verboden Kringen van het Fort op de Biltstraat.

Omschrijving

Woonhuis van oorsprong met één bouwlaag en gebroken zadeldak, bij verbouwing rond 1890 aan achterzijde verlengd, waarbij, met gebruikmaking van de oude kap, een nieuwe driekwart gebroken zadeldak is gemaakt en de achterzijde van het pand nu twee bouwlagen met kap heeft. Geheel in houten delen uitgevoerd pand en houten vensters met luiken. Drie traveeën brede voorgevel, met dakkapel met tentkap gedekt met rode schublei.

Waardering

Houten woonhuis van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als zeldzaam bewaard gebleven voorbeeld van houtbouw binnen de Verboden Kringen rond de forten en vanwege het belang voor de krijgsgeschiedenis.