Apeldoorn AB 2377
Bij Loseweg 192, 7315 HD te Apeldoorn

SCHUUR. Het gebouw dateert vermoedelijk uit het laatste kwart van de negentiende eeuw.

Omschrijving

De overwegend in halfsteens verband gemetselde, baksteen schuur is opgetrokken op rechthoekige grondslag en telt één bouwlaag onder een met grotendeels gesmoorde Hollandse pannen gedekt asymmetrisch zadeldak. Het pand heeft een asymmetrische hoofdvorm, die wordt veroorzaakt door een uitbouw aan de rechter zijde, die - door het ontbreken van bouwsporen - oorspronkelijk lijkt. Het zadeldak is aan de rechter zijde verlengd en opgetild. De gevels hebben een gecementeerde plint.

De asymmetrisch ingedeelde VOORGEVEL bevat links dubbele getoogde deeldeuren met daarboven een hooiluik. De deeldeuren worden ontlast door een anderhalf steens segmentboog, het hooiluik door een halfsteens rollaag. Rechts heeft de gevel een later ingehakte - storende -garagedeur. De gevel wordt afgesloten met een eenvoudige windveer.

De asymmetrisch ingedeelde LINKER ZIJGEVEL bevat rechts een deur met licht getogen bovendorpel, aan beide zijde geflankeerd door een 7-ruits gietijzeren venster met halfronde beëindiging aan de bovenzijde. Deur en vensters worden ontlast met een halfsteens rollaag.

De symmetrisch ingedeelde ACHTERGEVEL bevat op de begane grond een oud en vermoedelijk herplaatst tweelichtvenster met twee 15-ruits draairamen. De luiken van dit venster zijn verwijderd.

Schuur uit het laatste kwart van de negentiende eeuw,

- Van stedebouwkundige waarde vanwege de groepering van dit bijgebouw rond een erf, in combinatie met de bijbehorende woning en smederij. De gebouwen hebben een ensemblewaarde.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)