514513 - Verzetsstrijderspark
Apeldoorn H 8291
Apeldoorn, Verzetstrijderspark, Parken

Omschrijving

Nabij de brug in het park staat een rode gevlekt zandstenen HERINNERINGSBANK op een hardstenen voet. De bank is ontworpen door de Apeldoornse kunstenaar Pieter Puype (1874-1942) en gesigneerd op de bronzen plaquette 'P. Puype fecit'. De bronzen plaat draagt het borstbeeld van M. Van Wijhee met daaronder de tekst 'M. v. Wijhee Fzn * 16.3.1868 ¿ 10.12.1932 / oud dir. v/d Stichting Hoenderloo / Weth. der gemeente Apeldoorn / onthuld 19 mei 1934 / van zijnen jongens en vrienden'.

Herinneringsbank uit 1934 naar ontwerp van Pieter Puype.

- Van architectuurhistorische waarde als ontwerp van Pieter Puype die in die tijd veel in Apeldoorn heeft ontworpen. Van belang is ook het gebruikte materiaal. Van belang vanwege de plaats in het park. In de andere, aangrenzende parken zijn eveneens herinneringsbanken geplaatst.

- Van cultuurhistorische waarde als herinnering aan een van de, voor Apeldoorn belangrijke, inwoners.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Zitbank

Puype, P. (Pieter) ; Gelderland