514517 - Wilhelminapark
Apeldoorn AA 307
Apeldoorn, Wilhelminapark, Parken

Omschrijving

De vijverpartij loopt onder de Gen. van Heutszlaan door en gaat dan verder als vijver in het Verzetsstrijderspark. Ter hoogte van de Van Heutszlaan bevindt zich een BAKSTENEN BOOGBRUG uit de jaren '30, gemetseld in noors verband. De brug vertoont door zijn kubistische vormgeving invloeden van de Nieuwe Haagse Schoolstijl. De bogen hebben natuurstenen aanzet- en sluitstukken. De uiteinden van de brug zijn voorzien van gemetselde bloembakken. Op de brug een smeedijzeren balustrade.

Bakstenen boogbrug met invloeden van de Nieuwe Haagse Schoolstijl uit 1930-35.

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een gaaf bewaard gebleven brug in de Nieuwe Haagse Schoolstijl.

- Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het park.