514602 - Fort Botshol
Abcoude D 1119
Bij Botshol 23, 1391 HP te Abcoude

Omschrijving

Het verdedigbaar AARDWERK uit 1895 van het Fort in de Botshol is langgerekt van vorm en is omgeven door een gracht. De verschillende aardwallen zijn nog herkenbaar op het terrein. Aan de keelzijde (noordzijde) zijn twee zanddepots voor de aanleg van geschutsemplacementen. Het verdedigbaar aardwerk is toegankelijk via een brug aan de noordzijde over de gracht.

Waardering

Het object is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een langgerekt verdedigbaar en omgracht aardwerk, alsmede als voorbeeld in de ontwikkeling van de krijgskunde in de laat-negentiende eeuw. Tevens is het van ensemblewaarde in relatie met het andere complexonderdeel.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Omwalling Aardwerk

aanleg aardwerk