514615 - Fort aan de Winkel
Abcoude B 3115
Bij Winkeldijk 16, 1391 HL te Abcoude

Omschrijving

Het verdedigbaar AARDWERK van het Fort aan de Winkel uit 1895 is langgerekt vijfzijdig van vorm en is omgeven door een gracht. Het is rondom begroeid met hoogopgaande bomen en struiken. De verschillende aardwallen zijn in het terrein herkenbaar. Het aardwerk is aan de keelzijde (noordzijde) toegankelijk via een aarden dam.

Waardering

Het object is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een vijfzijdig verdedigbaar aardwerk, alsmede van historische waarde als voorbeeld in de ontwikkeling van de krijgskunde in de laat-negentiende eeuw. Tevens is het van ensemblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen.

Nee Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Boomgroep
Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Omwalling Aardwerk