514625 - Fort bij Abcoude
Abcoude A 3262
Bij Molenweg 19, 1391 CH te Abcoude

Omschrijving

De REMISE F is gelegen op de noordoostzijde van het aardwerk, voor remise E, en is spiegelbeeldig aan remise C. De remise is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken en aan drie zijden aangeaard. De voorgevel of noordgevel is voorzien van een bepleistering met imitatievoegen. De getoogde openingen zijn deels voorzien van luiken en deuren. Rechts zijn privaten aangebracht, links bevinden zich de opslagplaatsen met getoogde gewelven. De gevel loopt aan beide zijden schuin af.

Waardering

Van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een remise met imitatie-voegwerk alsmede van ensemblewaarde in relatie tot de overige complexonderdelen.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Bomvrij militair object Remise (B)