514789 - Complex eendenkooi c.a.
Vleuten D 960
Bij Thematerweg 4, 3455 SN te Haarzuilens

Omschrijving

TUINPAVILJOEN, daterend uit XIXa, geplaatst ten zuidwesten van de kooikerswoning. De koepel is opgetrokken op een ronde plattegrond en opgebouwd uit houten staanders en regels onder een rietgedekt puntdak met ruim overstek. De vakwerkconstructie van de gevel is ingevuld met onbestreken riet en heeft houten openslaande toegangsdeuren en drie vensters met een roedenverdeling. Het interieur van de koepel is afgetimmerd met verticale houten delen die zijn witgeschilderd.

Waardering

Het tuinpaviljoen is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als gaaf voorbeeld van een rieten tuinkoepel, alsmede van situationele waarde als recreatief onderdeel naast de kooikerswoning en de eendenkooi.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinhuis