513002 - Vlisco complex
Helmond H 1163
Binnen Parallelweg 27, 5701 PH te Helmond

Het object werd gebouwd als KETELHUIS in 1913 in opdracht van P.F. van Vlissingen.

Omschrijving

Het rechthoekige gebouw telt twee bouwlagen. De gevels zijn opgetrokken uit machinale baksteen met tand- en sierlijst onder de gootlijst van het zadeldak. De gevels worden geleed door lisenen. De ijzeren ramen hebben een kleine roedenverdeling en een kunststeen latei. Het middelste venster op de etage is vormgegeven als rondboograam.

Waardering

Het ketelhuis van 1913 is van algemeen belang. Het gebouw heeft cultuurhistorische waarden als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van Helmond als industriestad van nationale betekenis. Het heeft ensemblewaarden als onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorisch van belang is. Het geheel is gaaf bewaard gebleven.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Ketelhuis