Woudenberg G 402
Zuiderbroek 22, 3931 MB te Woudenberg

Omschrijving

BOERDERIJ 'GRIFTPARK' behorende tot de buitenplaats Geerestein. In de noordhoek van het park ligt een langhuisboerderij gebouwd in chaletstijl in 1837. De boerderij ligt aan een open weide en speelt een belangrijke rol als 'point de vue' in de aanleg. Het witgepleisterde pand met grijze plint bestaat uit één bouwlaag en een hoger opgetrokken middendeel onder een flauw hellend zadeldak met breed overstek aan de voorzijde en een gezaagde dakrand. De voorzijde heeft een balkon gedragen door zuilen. Op begane grond zijn drie vensters met ruitvormige roedenverdeling en luiken aangebracht en op de verdieping drie spitsboogvensters met stores en een amandelvormig licht in de top. Vanaf de verdieping een mooi zicht. Zijgevels voorzien van vensters met ruitvormige roedenverdeling en luiken. In linker zijgevel een toegangsdeur onder een afdakje, ook in de rechtergevel een toegangsdeur met bovenlicht. In het opgelichte deel smalle meerruitsvensters.

BOERDERIJ 'GRIFTPARK' van algemeen belang:

- vanwege de markante ligging binnen de historische tuin- en parkaanleg;