Zuidlaren G 5902
't Laarwoud 5, 9471 AV te Zuidlaren
't Laarwoud 9, 9471 AV te Zuidlaren

Omschrijving onderdeel 3:

KOETSHUIS, XVII; op rechthoekige plattegrond;baksteen, de voorgevel witgekalkt; één bouwlaag onder zadeldak met grijze pannen aan voorzijde en rode aan achterkant; voorgevel symmetrisch: in het midden een éénvoudige deur met bovenlicht (meerruitsindeling), links en rechts aan de buitenzijden telkens een ronde dubbele koetsdeur; tussen deze deuren en de middendeur telkens twee halve kruisramen met onderluiken; boven middendeur een dakkapel; boven rechter koetsdeur een sluitsteentje met GvS en parelkroon, XVII. In de zijgevels onder meer ramen met meerruitsverdeling en halve luiken.

KOETSHUIS van algemeen belang

- vanwege de ouderdom