Tubbergen G 3736
Tubbergen G 3737
Tubbergen G 3415
Tubbergen G 3478
Bij Herinckhaveweg 6, 7666 LK te Fleringen

Pijlers en hekken:

7A. Twee slanke zandstenen PIJLERS als herinnering aan het huwelijk in 1852 tussen Ludovicus von Bönninghausen en Johanna von Heyden. De pijlers liggen aan het begin van de oprijlaan; achthoekige schacht op vierkant basement; bovenzijde met diamantkop met vier facetten; op elke pijler een gekroond wapen in hoog reliëf: links Von Bönninghausen, rechts Von Heyden.

7B. Smeed- en gietijzeren HEK, midden XIX; platte stijlen waartussen florale motieven; terzijde uitkragende voluutvormige wangen: in de pijlers in twee delen de naam HERI NG - HAVE. Rechthoekige hekvleuge!s met ronde spijlen waarop speerpunten.

7C. Op de lage grachtmuur (maaiveldhoogte tussen de beide bouwhuizen, die het voorplein aan de noordzijde afsluit, een laag HEK van smeedijzer, XIX, met vierkante spijlen met kleine driehoek als beëindiging.

7D. Tegenover de poortdoorgang in het linker bouwhuis een eenvoudig houten HEK als ingang naar de moestuin; waarschijnlijk al meermalen vervangen c.q. hersteld naar oud model van rond 1900. Twee vierkante houten PIJLERS met vierkante diamantkop; hekvleugels van platte houten spijlen met punten; koppen blauw, het overige wit.

7E. HEK aan de andere zijde van de moestuin, waarschijnlijk al meermalen vervangen c.q. hersteld naar oud model van rond 1900. Twee vierkante houten PIJLERS met vierkante diamantkop; hekvleugels van platte houten spijlen met punten; koppen blauw, het overige wit.

PIJLERS en HEKKEN behorend tot de historische buitenplaats Herinckhave zijn van algemeen belang

- vanwege de ouderdom