Bij Silvoldseweg 17, 7061 DK te Terborg

Prieel in de tuin achter de villa.

Omschrijving

Een zeszijdig houten prieel onder een met zink bekleed vlak tentdak met piron op de top. De wanden bestaan uit rabatdelen tussen stijlen. Het voorvlak heeft een 12-ruits stolpdeur, de twee zijvlakken ter weerszijden elk een 12-ruits stolpraam. Boven de bovendorpels is een doorgaande waterlijst aangebracht. Een goot ontbreekt.

Waardering

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een eenvoudig prieel bij een 19de eeuwse villa. Er is sprake van een ensemblewerking als onderdeel van de tuinaanleg rondom de villa met tuinmuur, koetshuis en paardenstal annex kippenhok.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Priëel