515463 - Waterzuiveringscomplex
Varsseveld F 3946
Bij Vlakkeeweg 2, 7051 GH te Varsseveld

Transformatorhuisje van een voormalige waterzuiveringsinstallatie uit 1939.

Omschrijving

Het trafohuisje is opgetrokken op rechthoekige grondslag en telt één bouwlaag onder een met gesmoorde Hollandse pand gedekt zadeldak. De gevels zijn vrijwel blind, op de achtergevel na. Hier bevindt zich links een 4-ruits stalen venster en nagenoeg in het midden en stalen deur. De zijgevels zijn uitgevoerd als wijkende topgevels. Tegen de rechter hoek van de rechter zijgevel staat een steunbeer. Deze gevel heeft in het midden vlak boven de grond een luikje.

- Het gebouw is een goed voorbeeld van een functionele en/of typologische ontwikkeling.

- Het object heeft een ensemblewaarde als onderdeel van de waterzuiveringsinstallatie.

- Van cultuurhistorische waarde vanwege de verschijningsvorm en voormalige functie, welke verbonden zijn met een historische ontwikkeling, namelijk die van elektrificatie in het algemeen en van de gemeente in het bijzonder.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Nutsbedrijf

Functionalisme