515467 - De Nieuwe Molen
Varsseveld B 7106
Bij Keurhorsterweg 5, 7065 BS te Sinderen

Omschrijving

Voormalig KIPPENHOK uit ca.1933, gelegen tussen de maalderij en de loods. Het houten zwart geteerde kippenhok is gebouwd op een rechthoekige plattegrond onder een met golfplaten belegd lessenaarsdak. Aan de voorzijde wordt de beplanking doorbroken door zes gekoppelde ramen waarvan de twee middelste voor wat de bovenste helft betreft voorzien zijn van louvres (oorspr.glas). In de rechterzijde bevindt zich een afgeschuinde, de daklijn volgende, deur.

KIPPENHOK gebouwd ca.1933 in opdracht H.B. KERSJES.

- Het kippenhok is van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een in een sobere functionele trant gebouwd bouwwerk van een dergelijk type uit het interbellum.

- Het kippenhok is van stedenbouwkundige waarde als essentieel en functioneel onderdeel van het maalderijcomplex en bezit als zodanig een ensemblewaarde.

- Het kippenhok is van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het maalderijcomplex dat mede door de aanwezigheid van de oorspronkelijke bijbouwen een nagenoeg volledig beeld geeft van de diverse economische functies van een maalderij tijdens het interbellum in de Achterhoek.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Kippenren