Princenhage N 863
Bij Zoudtlandseweg 9, 4838 GR te Breda

Omschrijving onderdeel 3:

VLAAMSE SCHUUR behorende tot de buitenplaats Zoudtland. De Vlaamse schuur dateert uit de periode XVIII-XIX en ligt aan de westelijk zijde van en vlakbij het hoofdhuis. Het is een houten schuur op een rechthoekige plattegrond waarvan de zuidoostelijke hoek de voor dit schuurtype kenmerkende inzwenking vertoont. De schuur heeft een rieten schilddak met een welving boven de ingezwenkte en de noordoostelijke hoek. De wanden zijn opgebouwd uit gepotdekselde, zwartgeteerde planken waarvan de onderste laag aan de lange buitengevels worden geschraagd door korte, eiken krommers.

De VLAAMSE SCHUUR is van algemeen belang:

- vanwege de gaafheid;

- als karakteristiek en functioneel onderdeel van tot buitenplaats uitgegroeide voormalige herenboerderij.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Schuur