Appingedam K 112
Alberdaweg 66 b, 9901 TA te Appingedam

Omschrijving onderdeel 4.

VEESCHUUR, XIXd; ten noordoosten van het schathuis; bakstenen schuur op rechthoekige plattegrond onder zadeldak met rode pannen; aan oostzijde houten aanbouw met golfplatendak van latere datum; voorgevel met gezaagde windveer langs overstekende dakrand en dubbele inrijdeuren waarin twee kleine schuingeplaatste ovale lichtopeningen; bovenzijde voorgevel bekleed met horizontale bruingeteerde planken, waarin hooiluik midden boven de inrijdeur; boven hooiluik een witgeverfde houten duiventil in de driehoek gevormd door het doorlopende zadeldak en de door twee schragen gedragen hokbodem.

De VEESCHUUR is van algemeen belang:

- als functioneel onderdeel van het complex;