Maarssen K 305
Bij Zandpad 29, 3601 NA te Maarssen

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 4: (bij Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) APPELSCHUUR behorende tot de buitenplaats Gansenhoef.

Ten noordoosten van het huis staat een houten appelschuur oorspronkelijk laat-19de-eeuws. De op rechthoekige grondslag opgetrokken schuur staat op een gecementeerde bakstenen plint waarop één bouwlaag onder een met gesmoorde Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak. In de kopse gevel (west) een dubbele deur met rechts daarvan een tweelichtvenster en een luik in de top; in de oostgevel een nieuwe deur en een tweelicht topvenster. De noordelijke zijgevel is voorzien van twee deuren met bovenlicht en een zesruitsvenster; de zuidelijke gevel van een vierruitsvenster en een gekoppeld vierruitsvenster.

APPELSCHUUR is van algemeen belang:

- als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats;