Uithuizermeeden K 129
Rensumalaan 3, 9982 BH te Uithuizermeeden

Omschrijving onderdeel 3:

BOUWHUIS, XVIII of ouder; gepleisterd gebouw op langgerekte rechthoekige plattegrond; één bouwlaag onder schilddak met grijze pannen en één nokschoorsteen; onregelmatige gevelindeling met dubbele inrijdeur en kloostervensters met natuurstenen tussendorpel; nieuwe dakkapellen geïnspireerd op de kapel van het huis. Via een lage tussenbouw met plat dakje is het bouwhuis op de noordoosthoek verbonden met de westelijke zijgevel van het huis.

Waardering:

BOUWHUIS van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de verzorde archjitectuur - als functioneel en cultuurhistorisch onderdeel van de buitenplaats

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bouwhuis