Uithuizermeeden K 129
Bij Rensumalaan 3, 9982 BH te Uithuizermeeden

Omschrijving onderdeel 4:

BRUG en HEK; in oorsprong XVIII; in XXc-d vernieuwd, resp. gerestaureerd; bakstenen brug met één lage boog, waarin aan beide zijden een sluitsteen met het jaartal 1700; de bakstenen wangen hebben een lage borstwering met rollaag; de wangen waaieren boogvormig naar buiten uit; midden op de brug, half opgenomen in de borstwering staan twee lage bakstenen pijlers met daartussen nieuwe houten hekvleugels; aan de buitenzijde van de pijlers houten hekken in waaiervorm boven de gracht hangend.

Waardering:

BRUG en HEK van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de cultuurhistorische, functionele en ornamentele waarden

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Brug(L)