515631 - Boerderij-complex
Woudsend D 1137
Nr 39, 8529 MK te Koufurderrige

Inleiding

De SCHUUR, horend bij de stelp-boerderij Koufurderige 39, is tegelijk met de boerderij gebouwd. Zij bevindt zich aan de noordzijde van de boerderij, ongeveer halverwege de noordelijke zijgevel en is net als de boerderij naar het westen gericht. Zij verkeert in zeer slechte staat.

Omschrijving

De schuur wordt gedekt door een zadeldak van rode, gegolfde Friese pannen. In de westelijke gevel, van gele baksteen, zitten twee licht gebogen negenruitsvensters met metalen roeden en getogen strekken in gele baksteen. In de noordelijke gevel, van bruin-rode baksteen met een plint van gele baksteen, zaten vijf segmentboog-vensters met metalen roedenverdeling en bakstenen lekdorpels: in de muur, op de plek waar de twee meest oostelijke ramen zaten, is onlangs een groot gat gevallen. In de oostgevel van rode baksteen zit een segmentboog-venster.

De schuur, horend bij de stelpboerderij Koufurderige 39 is van algemeen cultuurhistorisch belang:

- als essentieel onderdeel van een groter complex dat van nationaal belang is;