Rijswijk D 5802
Bij Van Vredenburchweg 105, 2283 TC te Rijswijk

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 9: BRUG MET HEKPIJLERS behorende tot recreatiepark en voormalige buitenplaats Te Werve.

Schuin over de gracht gebouwd in de lijn van de oprijlaan ligt een bakstenen boogbrug uit circa 1726 met natuurstenen afdekplaten waarop een eenvoudige balustrade. Op de brug staan twee hekpijlers opgemetseld van ruitvormige baksteen bekroond door een natuurstenen geprofileerde plaat. Tussen de pijlers een dubbel ijzeren spijlenhek. Oorspronkelijk stonden vier pijlers op de brug, maar de voorste twee zijn aan het begin van de twintigste eeuw afgebroken (alleen de bekroningen resteren).

De BRUG MET HEKPIJLERS is van algemeen belang:

- vanwege de architectonische vormgeving;