Rijswijk D 8185
Bij Van Vredenburchweg 105, 2283 TC te Rijswijk

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 10: PORTIERSWONING behorende tot recreatiepark en voormalige buitenplaats Te Werve.

Aan het begin van de oprijlaan aan de Van Vredenburchweg staat een portierswoning uit het begin van de 20ste eeuw gebouwd in historiserende stijl. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken witgepleisterde pand bestaat uit één bouwlaag onder een rieten wolfdak met bakstenen nokvorst. De drie-assige voorgevel, parallel aan de oprijlaan, heeft centraal de toegangsdeur met daarboven een opgelicht halfrond dakschild. De gevels zijn voorzien van kruis- en kloostervensters met luiken met een rondboog tracering in het bovenlicht.

De PORTIERSWONING is van algemeen belang:

- vanwege de beeldbepalende ligging aan de oprijlaan;