515731 - Klein Drakenstein
Baarn F 817
Kloosterlaan 2, 3749 AL te Lage Vuursche

Omschrijving

DIENSTWONING behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein. Ter rechterzijde van het koetshuis en daar vrijwel op aansluitend een wit gepleisterde, kleine dienstwoning op rechthoekige grondslag, daterend uit de 19de eeuw. Het huisje bestaat uit één bouwlaag en een kapverdieping onder een met rode pannen gedekt zadeldak. In de voorgevel twee schuifvensters met halve luiken, waarin een roodwit zandlopermotief. Ter hoogte van de zolderverdieping, centraal, een meerruits venster. In de rechter zijgevel twee schuifvensters met halve luiken als in de voorgevel, één van beide vensters is smaller uitgevoerd, voorts een toegangsdeur met bovenlicht onder een met rode pannen gedekt afdakje. In het dakschild een dakkapel met drie meerruits vensters.

De DIENSTWONING behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein is van belang:

- vanwege de eenvoudige, harmonieuze vormgeving;