515731 - Klein Drakenstein
Baarn F 954
Hoge Vuurseweg 3, 3749 AB te Lage Vuursche

Omschrijving

DIENSTWONING behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein. In de meest noordelijke hoek van het terrein bevindt zich een ornamentele, rood bakstenen dienstwoning op rechthoekige grondslag, voorzien van speklagen en daterend uit de 19de eeuw. Het pand bestaat uit één bouwlaag en een kapverdieping onder een met blauwe pannen gedekt schilddak met overstek en heeft aan de lange, noordoostelijke gevel een risalerende middenpartij van een enkele travee breed, die door de daklijst heenbreekt en gedekt wordt door een steekkap met overstek, gedekt door blauwe pannen. De hoofdingang bevindt zich in de risalerende middenpartij en gaat vooraf door een portiek. Op begane grond niveau zijn de gevels voorzien van meerruits schuifvensters met luiken, voorzien van een dubbel rood-wit zandlopermotief. De eindgevels en de hoge middenpartij zijn op de kapverdieping voorzien van een meerruits draaivenster. Aan de achterzijde bevindt zich een lage aanbouw onder een lessenaarsdak.

De DIENSTWONING behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein is van belang:

- vanwege de architectonische vormgeving;