515731 - Klein Drakenstein
Bij Hoge Vuurseweg 1, 3749 AB te Lage Vuursche

Omschrijving

SCHUUR/SCHAAPSKOOI behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein. Uiterst rechts van de boerderij ligt een 18de eeuwse grotendeels uit zwart geteerd hout opgetrokken schuur/schaapskooi met een hoge middenbeuk en aan de rechterkant een lagere zijbeuk. De bijzondere eindgevels bestaan uit een middenpartij en schuin naar achteren lopende zijpartijen. De schuur wordt gedekt door een zadeldak van blauwe pannen, dat aan de voor- en achterzijde de vorm van de eindgevels volgt en flauw hellend doorloopt over de lage zijbeuk. Centraal in voor- en eindgevels een inrijdeur, geflankeerd door meerruits vensters in de schuin weglopende delen. Boven de deuren een luik. De zijbeuk dient als opslagruimte en is open aan de lange zijde, in de andere zijgevel een toegangsdeur.

De SCHUUR/SCHAAPSKOOI behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein is van belang:

- vanwege de bijzondere en gaaf bewaarde vormgeving;