Aarle-Rixtel E 1810
Croylaan 12, 5735 PC te Aarle-Rixtel

Omschrijving

KASTEELBOERDERIJ behorende tot de buitenplaats Kasteel Croy. Het voorplein/de voorburcht wordt aan de noordwestzijde afgesloten door een langgerekte boerderij uit ca.1850-1860. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen gebouw bestaat uit één bouwlaag onder een zadeldak (nieuwe pan). De voorgevel heeft aan de linkerzijde de toegangsdeur met tweeruits bovenlicht geflankeerd door een zesruitsvenster met luiken; uiterst een getoogde dubbele inrijdeur en in het midden zijn later (ca.1920) vier stalvensters in een gecementeerde omlijsting aangebracht, waarbij het oorspronkelijke ronde venster is dichtgezet. De achtergevel met bloktandlijst onder de goot heeft verschillende wijzigingen ondergaan (vernieuwd metselwerk, nieuwe vensters).

KASTEELBOERDERIJ van algemeen belang:

- vanwege de beeldbepalende ligging aan het voorplein;