Eijsden F 958
Kooiestraat 3, 6247 HA te Gronsveld

Omschrijving onderdeel 4:

JACHTHUIS, XXa; ten westen van het kasteel aan de Koestraat; smal rechthoekig witgeschilderd vakwerkhuis onder steil zadeldak, dat aan de lange zijden ruim uitkraagt -op schoren- over de langsgevels; architectuur duidelijk geïnspireerd op Zwitserse bouwstijl; verticaal alternerende rijen van grijze en rode pannen; drie bouwlagen in de korte gevels met slechts één raam (meerruitsvensters met rood-witte luiken) per verdieping; boven het bovenste raam is de muur in de nok bekleed met verticale houten delen; in beide dakvlakken telkens twee halfronde kapellen op tweede bouwlaag.

JACHTHUIS van algemeen belang

- vanwege de ouderdom