Eijsden F 975
Bij Kasteelstraat 15, 6247 EA te Gronsveld

Omschrijving onderdeel 6:

TUINSIERADEN, te weten: a. zuil bekroond door vaas b. zuil bekroond door adelaar c. ijzeren vaas op sokkel d. twee schampstenen

ad a.: op het voorplein tussen de vier grasparterres hardstenen gecanneleerde ronde zuil op geprofileerd basement; daarop lage ronde vaas met deksel op vierkante voet, hardsteen, L.XVI-stijl, XVIII-XIX.

ad b.: op het grasveld ten oosten van het voorplein hardstenen gladde zuil met Ionisch kapiteel; daarop stenen adelaar met gespreide vleugels, XIX.

ad c.: op zelfde grasveld hardstenen cilindrische sokkel; daarop gietijzeren vaas met pijnappelbekroning, oren in de vorm van dolfijnen, verder versierd met festoenen en gekroonde initialen, XIX.

ad d.: op het voorplein aan het begin van de borstweringen van de dam twee hardstenen schampstenen, konisch met cannelures, halfbolvormige beëindiging, XIXa.

TUINSIERADEN van algemeen belang

- vanwege de ouderdom