Avereest G 3600
Avereest G 3601
Boslaan 17, 7707 AX te Balkbrug
Boslaan 19, 7707 AX te Balkbrug

Omschrijving

Dubbele WONING, opgetrokken in rode machinale baksteen onder samengestelde (zadel)daken gedekt met grijze bouletpannen. De vensters hebben allen zesruits bovenlichten onder segmentbogen met gepleisterde aanzetstenen. Ter hoogte van de onder-, boven- en wisseldorpel is een dubbele sierband van witte verblendsteen aangebracht. Symmetrische voorgevels bestaande uit een risalerende middenpartij onder dubbele zadeldaken met trekbalken. Op de begane grond van het risaliet twee keer twee vensters, op de verdieping twee dubbele vensters. Aan weerszijden van het risaliet de entree met bovenlicht onder een lessenaardak. Daarnaast, aan beide zijden van het pand een terugliggend deel met een venster. Zijgevels met een venster op de begane grond en de verdieping. De achtergevels van de panden zijn overwegend gemoderniseerd.

Dubbele dienstwoning van algemeen cultuur- architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang:

- vanwege de ruimtelijke en functionele verbondenheid met de historie van "Veldzicht" en meer algemeen van het gebied rond de "Ommerschans"

- vanwege de voor de dienstgebouwen van Veldzicht kenmerkende bouwstijl

- vanwege de beeldbepalende ligging