Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
515839
Complexnummer
515836 - Veldzicht
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82948/161
Kadastrale aanduiding
Warnsveld I 3578
Bij Rijksstraatweg 113, 7231 AD te Warnsveld

Omschrijving

Omschrijving

Het TUINHUIS met rechthoekige plattegrond bestaat uit één bouwlaag afgesloten door een schildddak met ingezwenkte schilden gedekt met gesmoorde Hollandse pannen. De gevels bestaan uit verticale kraalschroten delen op een stenen fundament. Een houten aantrede geeft toegang tot het prieel.

De VOORGEVEL is grotendeel open. Uiterst links en rechts bevindt zich een houten borstwering tussen twee vierkante stijlen. Centraal, in het verlengde van de houten aantrede, bevinden zich twee houten, half hoge klapdeuren ter hoogte van de borstwering.

In de LINKERZIJGEVEL bevindt zich een enkelruits raam.

Centraal in de ACHTERGEVEL bevindt zich een enkelruits raam.

De RECHTERZIJGEVEL is identiek aan de linkerzijgevel.

In het interieur bevinden zich vierkante houten stijlen geklampt tegen de verticale kraalschroten beplanking met onder de vensteropeningen houten vensterbanken ondersteund door consoles.

Waardering

TUINHUIS uit het begin van de twintigste eeuw gelegen in de achtertuin van villa Veldzicht'. Het tuinhuis grenst aan de ovaalvormige graszode.

-\tVan architectuurhistorische waarde als voorbeeld van gaaf bewaard gebleven tuinhuis als onderdeel van een villacomplex.

-\tVan stedenbouwkundige waarde als voorbeeld van een tuinhuis, als onderdeel van een villacomplex, gelegen in de achtertuin van villa Veldzicht' mogelijk aangelegd door L. Springer.

-\tVan cultuurhistorische waarde als functioneel onderdeel van een villacomplex gelegen op een perceel van het voormalig landgoed Baank.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 515836. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinhuis

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1895
1910
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing