Warnsveld I 1081
Warnsveld I 3578
Warnsveld I 1080
Bij Rijksstraatweg 113, 7231 AD te Warnsveld

Omschrijving

TUINAANLEG aan de achterzijde van villa Veldzicht' mogelijk aangelegd door L. SPRINGER (1855-1940) ten tijde van de aanleg van de tuin rondom Het Waliën' aan de Lochemseweg in Warnsveld. De aanleg bestaat globaal uit een langgerekte grote ovaal aan de villazijde en een kleine liggende ovaal aan de Berkelzijde. De ovalen worden gevormd door onverharde wandelpaden. Binnen de grote ovaal bevindt zich een open grasvlakte met drie gesnoeide bolvormige larixstruiken. Buiten de ovaal bevinden zich bomen en struiken als de rode beuk en de rododrendrons. De kleine ovaal omsluit een boomgaard. Buiten deze ovaal eveneens rode beuk en rododendrons.

TUINAANLEG aan de achterzijde van villa Veldzicht' mogelijk aangelegd door L. SPRINGER (1855-1940).

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een goed bewaard gebleven tuinaanleg mogelijk van de landelijk bekende tuinarchitect Springer in gemengde stijl.

- Van stedenbouwkundige waarde als voorbeeld van een tuinaanleg dat onderdeel uitmaakt van een complex bestaande uit een villa, koetshuis/hondenhok, tuinhuis en toegangshek. De aanleg bestaat in hoofdvorm uit twee ovalen gevormd door onverharde wandelpaden met aan de buitenzijde natuurlijke begroeiing in de vorm van rode beuken, rododrendrons en aan de binnenzijde formele begroeiing in de vorm van geknipte larixstruiken, heggen en fruitbomen. De aanleg is gerealiseerd op een smal, diep perceel grenzend aan de Berkel aan de rand van de bebouwde kom van Warnsveld.

- Van cultuurhistorische waarde als villatuin van belang voor de landelijke ontwikkeling van tuinarchitectuur in Nederland.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuin

Gemengde tuinstijl