Warnsveld P 502
Bij Lage Lochemseweg 20, 7231 PM te Warnsveld

Omschrijving

Het achthoekige TUINHUIS, gelegen ten zuidoosten van het landhuis, is gebouwd in 1933 en bestaat uit één bouwlaag met achtzijdig tentdak bekroond door een gebakken piron. Het tentdak is gedekt met authentieke leipannen met gebogen leipannen op de hoekkepers. In zeven zijden bevindt zich een zesruits stolpraam, direct boven het trasraam met rollaag. Aan de noordzijde bevindt zich de ingangspartij bestaande uit een dubbele houten deur met achtruits glasindeling. Aan de bovenzijde wordt iedere zijde afgesloten door een rollaag, die de vensters scheidt van het houten overstek. De hoeken die gevormd worden door de acht zijden hebben een stompe tandversiering.

Waardering

TUINHUIS gebouwd in 1933 naar ontwerp van de architect T.J. LOGGERS uit Holten in opdracht van J.Th. Joosting.

- Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een tuinhuis dat deel uitmaakt van het ontwerp voor een landhuis van de architect Loggers.

- Van stedenbouwkundige waarde als vrijstaand onderdeel van een complex gelegen in een bosrijke omgeving.

- Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het ontwerp van een landhuis met Engelse invloeden van belang voor de ontwikkeling van het Nederlandse woonhuis.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinhuis

Joosting, J.Th ; Gelderland