515860 - Boerderijcomplex
Hoogezand R 829
Bij Nieuwe Compagnie 1, 9605 PX te Kiel-Windeweer

Omschrijving

Het KOETSHUIS dat stamt uit 1926 is opgetrokken in rode baksteen op een donker bakstenen trasraam en wordt gedekt door een zadeldak waarop niet-originele pannen; strakke houten windveren; beschoten top aan de voorzijde. De gevels worden geleed door staande en liggende vensters onder een donker bakstenen rollaag en onderdorpel.

In de topgevel van de voorgevel (oostzijde) dubbele getoogde houten paneeldeuren met roedenverdeling onder rollaag; aan weerszijden een getoogd staand venster met in het bovenlicht roedenverdeling.

In de zuidgevel twee getoogde liggende vensters met decoratieve ijzeren roedenverdeling.

In de topgevel van de achtergevel (westzijde) twee getoogde liggende vensters met decoratieve ijzeren roedenverdeling.

In de noordgevel twee getoogde liggende vensters met decoratieve ijzeren roedenverdeling.

Koetshuis van algemeen belang vanwege architectuur- en cultuurhistorische waarde: