Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
515961
Complexnummer
515956 - St. Adelbertusabdij
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82754/160
Kadastrale aanduiding
Egmond-Binnen C 2837
Bij Abdijlaan 26, 1935 BH te Egmond-Binnen

Omschrijving

Omschrijving

Bij de kloosterboerderij van het complex St. Adelbertusabdij behorende MOESTUIN op rechthoekig terrein, waarin symmetrisch acht identieke kippenhokken zijn geplaatst langs een centrale noord-zuidas. De kippenhokken zijn vanuit een rechthoekige plattegrond opgetrokken in bruine baksteen onder met rode dakpannen gedekte zadeldaken. De aanzetten van de topgevels zijn iets uitgemetseld en bevatten aan het middenpad (W en O) een opgeklampte deur onder strek met gepleisterde sluitsteen. In de zuidgevels twee rechthoekige gevelopeningen en aan de noordgevels een rij uit het muurvlak stekende bakstenen.

Waardering

De bij de kloosterboerderij behorende moestuin met acht kippenhokken is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het abdijcomplex "St. Adelbert", gebouwd in een bij het kloostercomplex passende traditionalistische trant.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 515956. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuin

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1933
1933
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
Traditionalisme
invloeden