Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
515970
Complexnummer
515968 - Prins Hendrik Stichting
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82736/127
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Egmond aan Zee A 5899
Egmond aan Zee A 2826
Egmond aan Zee A 5672
Egmond aan Zee A 5747
Egmond aan Zee A 5748
Bij Voorstraat 41, 1931 AH te Egmond aan Zee

Omschrijving

Omschrijving

De ERFSCHEIDING rond het terrein van het complex "Prins Hendrikstichting" bestaat aan de noord-, west-, en oostzijde uit een laag gemetseld muurtje als basement en een witte stalen reling, onderbroken door gemetselde toegangspartij en aan de Voorstraat, de Prins Hendrikstraat en de Pieter Schotsmanstraat.

De hoofdentree tot het terrein, recht tegenover de hoofdingang, bestaat uit een ca. 2.50 meter hoog stalen hek tussen twee concaaf gemetselde witgeschilderde muurtjes van circa 3 meter hoogte met een zwartgeschilderde plint. Op elke pijler rust een ijzeren lantaarn en op de muren is de naam van het gebouw aangebracht. Aan de Prins Hendrikstraat is een gelijkvormige entreepartij, die echter minder hoog (ca. 1.50 meter) is. Links van deze entree is een eenvoudig, klein dienstgebouw in de erfscheiding opgenomen onder een asymetrisch zadeldak.

Aan de zijde van de Pieter Schotsmanstraat bevindt zich een eveneens lage entreepartij met hekwerk, maar in dit geval met een convexe vorm (gezien vanaf de openbare weg).

Waardering

De erfscheiding, behorende bij het complex "Prins Hendrikstichting" uit 1937 naar ontwerp van Corn. Elffers, bestaande uit alle genoemde onderdelen, is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 515968. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Erfscheiding(D1)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1937
1937
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
Traditionalisme
invloeden

Ambachten

Vakman Beroep Toelichting
Elffers, C. ; Noord-Holland
architect / bouwkundige / constructeur