515968 - Prins Hendrik Stichting
Egmond aan Zee A 5898
Egmond aan Zee A 5748
Egmond aan Zee A 5747
Egmond aan Zee A 5617
Bij Voorstraat 41, 1931 AH te Egmond aan Zee

Omschrijving

De TUIN, behorende bij het complex "Prins Hendrik Stichting", heeft aan de voorzijde van het gebouw (N) een formele symmetrische aanleg. In de hoofdas van het gebouw, tussen de hoofdentree van het terrein en de ingang van het hoofdgebouw, ligt verdiept een rechthoekige noord-zuid georiënteerde vijver met grasperken omzoomd en aan de korte zijden kademuurtjes die zijn opgetrokken in bruine baksteen. Aan het noordelijk uiteinde van de vijver, direct tegenover de hoofdentree van het terrein, is op een rond plateau een scheepsmast geplaatst. Aan de zuidzijde van de vijver leiden twee gemetselde trappen naar een pad aan weerszijden van de dieper gelegen vijver.

Op het terrein staat, in de nabijheid van de Voorstraat, een achttal betonnen zitbanken met houten zittingen en rugleuningen uit de bouwtijd.

Waardering

De tuinaanleg met bijbehorende onderdelen van het complex "Prins Hendrik- stichting" uit 1937 is van algemeen belang wegens de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuin

Decoratieve tuinstijl