Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
516005
Complexnummer
516003 - boerderij en veestal
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82651/49
Kadastrale aanduiding
Schoorl C 2001
Bij Heereweg 58, 1871 EJ te Schoorl

Omschrijving

Omschrijving

VEESTAL onderdeel van het boerderijcomplex "Heereweg 58". De stal is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een zadeldak gedekt met gesmoorde Hollandse pannen. De gevels zijn opgetrokken in rode handvormsteen in halfsteens verband met snijvoeg. De kopse zuid- en noordgevel hebben boven de begane grond een met staande kraalschroten bekleed driehoekig voorschot met rechte windveren. In dit voorschot heeft de zuidgevel een opgeklampte deur waarboven een luik en de noordgevel een opgeklampte deur met vierruits bovenlicht. Links in de zuidgevel bevindt zich een klein valraam waarnaast rechts een opgeklampte deur met vierruits bovenlicht. De noordgevel heeft in het midden van de begane grond een vierruits vast raam. De westgevel is rechts voorzien van een opgeklampte deur en links van een raampje.

In het midden van de oostgevel bevindt zich een getoogde opgeklampte dubbele deur waarvan beide deurhelften samengesteld zijn uit een onderdeur en een lagere bovendeur.

Waardering

De veestal is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex Heereweg 58.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 516003. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Veestal

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1895
1895
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing